Banner Creu Roja Joventut
Creu Roja Joventut
Comença la campanya “XQT’AGRADA” per promoure el voluntariat entre els joves de Catalunya
Banner Creu Roja Joventut
    Polsa aquíCampanyes
    Polsa aquíEscola d'educadors i           educadores
    Polsa aquíDrogues i nit: SOM·NIT
    Polsa aquíGrup de joves
    Polsa aquíInfància hospitalitzada
    Polsa aquíCampanya de Joguines
    Polsa aquíNotícies
    Sabies que...?
    Una mirada al món
    El racó del lector
    Polsa aquíWebs d'interès

Ets voluntari/a de CRJ?
Registra't per accedir a la Intranet dels voluntaris/es pitjant AQUÍ.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Accés d'usuaris/es registrats/des
Nom d'usuari/a
Contrassenya


Banner Creu Roja Joventut

Inici / Campanya de Reis - Coneix la campanya  
Campanya de Reis - Coneix la campanya 

A partir del mes de novembre les oficines locals de 68 localitats es posen en marxa per començar a recollir joguines per als infants de famílies amb problemes socials o econòmics, una tasca que es realitza amb coordinació dels serveis socials i que arriba a 218 poblacions de Catalunya.

A més a més de fer de Reis Mags, els voluntaris i voluntàries també fan activitats de sensibilització com ara projeccions de pel·lícules, maratons radiofòniques, gimcanes, activitats en parcs de Nadal... amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre:

  • Les desigualtats socials i econòmiques que pateixen alguns nens i nenes de Catalunya.
  • La importància de la joguina en l’educació dels infants.
  • La integració cultural

A més a més, de forma paral·lela també es realitza la campanya de sensibilització “desarma els teus jocs” sobre la importància de la joguina com a mitjà per aconseguir el desenvolupament intel·lectual, efectiu i social dels infants.


PER QUÈ ÉS NECESSÀRIA LA CAMPANYA?
Moltes famílies catalanes pateixen una situació de manca de recursos econòmics o tenen problemes socials que repercuteixen en molts infants que veuen afectat el seu desenvolupament social, cognitiu i afectiu.

La pobresa infantil es tradueix en una manca d’oportunitats i exclusió social en el futur. Per aquest motiu, aquests infants tenen unes necessitats específiques que en l’àmbit social es tradueixen en:

  • Necessitat d’iniciatives que fomentin la mobilització, l’activisme i el compromís de la població general amb la situació de desavantatge social i econòmic que afecta a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes, i d’infants en particular. En aquest aspecte és on incideixen més les tasques de sensibilització de la campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut.
  • Necessitat de transmetre uns valors adequats a la infància més desfavorida que els ensenyin a ser conscients dels seus drets i la seva educació. En aquest aspecte, la joguina és un mitjà per aconseguir el seu desenvolupament intel·lectual, afectiu i social, d’una manera positiva i normalitzada. La campanya de joguines s’implica en aquest sentit, mitjançant la recollida de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes que s’encaminen a aquest col·lectiu.
  • Necessitat de promoure la igualtat de tos els nens i nenes davant del dret al joc com activitat d’esbarjo i descans pròpia de l’edat, alhora que s’intenta eliminar l’actual discriminació que hi ha per raons de procedència social, nacionalitat i , fins i tot, confessió.
Segons l’Informe de la pobresa de la Fundació Un Sol Món
  • A Catalunya hi ha 100.000 infants de famílies pobres. D’aquests, 35.000 es troben en situació de pobresa extrema.
  • La pobresa infantil implica un incompliment de la igualtat d’oportunitats i esdevé una font d’exclusió social.
  • La pobresa que afecta els infants, en molts casos, és estructural, ja que afecta persones situades al marge de l’activitat econòmica.
  • Les minories ètniques (gitanos, sectors immigrants pobres...) es troben en una situació de pobresa més greu en relació al conjunt de pobres. Gran part de la pobresa severa pertany a aquestes minories.

FONT: La pobresa a Catalunya. Informe 2002. Observatori de la pobresa de la Fundació Un Sol Món. Vegeu enllaç polsant aquí.REPARTIMENT DE LES JOGUINES
Totes les famílies i col·lectius que volen beneficiar-se de la Campanya han de passar prèviament pel circuit de Serveis Socials del seu barri o localitat, on un assistent social valora i avalua les seves necessitats i proporciona a Creu Roja un llistat amb dades fidedignes de les persones beneficiàries. D’aquesta manera la campanya és personalitzada i cadascun dels regals s’adreça a una persona amb nom i cognoms.


Banner Creu Roja Joventut
Creu Roja Joventut Catalunya. C/ de la Fusina, 6. 08003 Barcelona. Tel: 93 319 45 68/ 93 300 65 65
Creu Roja Joventut

                                                                    Disseny i Webmaster: FactoriaWeb.com